Gadens sociale helte hyldes med Tine Bryld Prisen

Værestedet Muhamet, der hjælper og støtter traumatiserede og psykisk sårbare indvandrere og flygtninge, og stedets tre stiftere har tirsdag modtaget Tine Bryld Prisen.

- For den, der kommer hertil fra et andet land, kan det danske samfund opleves som en ørken. Og for den traumatiserede kan sprogvanskeligheder, kontakt til myndigheder og selve livet i Danmark opleves som en veritabel ørkenvandring. Muhabet er et lille telt i ørkenen.

Sådan lyder begrundelsen fra Helle Degn, formand for Foreningen for Tine Bryld Prisen og tidligere minister, ved prisoverrækkelsen i DR Byen.

Med prisen til de tre stiftere Najib Haddar, Emine Ayyildizoglu Haddar og Lise Poulsen følger 50.000 kroner til deling og mulighed for støtte på op til 450.000 korner til deres arbejde i værestedet.

Værestedet er etableret i foråret 2003 og ligger på Vesterbrogade i København.

Bestyrelsen har også ønsket at hædre betjent Rud Ellegaard fra Vesterbro, og med hæderen følger 50.000 kroner.

- Han har gået sine egne veje, brugt sit eget sprog og væsen, og dermed repræsenterer han et stærkt, flot eksempel på den relationsopbyggende pædagogik i forhold til borgerne på Vesterbro.

- De har netop brug for tillid og nogen, som kommer dem i møde og forstår den tunge bagage, de netop er lastet med på deres svære vej igennem livet, sagde Helle Degn.

Det er anden gang, at prisen uddeles. Den er opkaldt efter socialrådgiver og forfatter Tine Bryld, der døde i 2011. Prisen går til personer, der udfører et vigtigt socialt arbejde.

Den er finansieret af Trygfonden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip