Gadget-julekalender fra kælder i Vejle skubber etablerede tv-stationer af hitlisten

05/12/2012 11:30

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

Gadget-julekalenderen "Jul På Computermuseet" er strøget direkte ind på den danske top 10 på iTunes, som er hitlisten for de mest populære, danske udsendelser.

Julekalenderen er produceret på en bærbar computer hjemme i kælderen hos to helt almindelig computernørder i Vejle, der bare synes det kunne være hyggeligt at gennemgå 24 historiske computere på vej op til jul og dele det på YouTube. Og det skulle vise sig at historierne i kalenderlysets skær om Commodore 64, ZX Spectrum, Apple II og lignende har vækket en omfattende interesse fra vintersøvnen hos gadget-interesserede danskere.

De første 4 afsnit er gået direkte ind på Apples Top 10 over de mest populære, danske udsendelser foran etablerede stationer som både DR og TV2.

Folkene bag julekalenderen, en pensioneret skolelærer, Kennth Lund (42) og en handelsskolestuderende, Christian Bille (18) - begge fra Vejle, er glædeligt overraskede over succesen og havde overhovedet ikke set den komme.

Julekalenderen var oprindeligt blot ment som et fritidsprojekt for at genopfriske minderne om de gamle computere med med et par bekendte når de alligevel var samlet til julehygge. Til gengæld flyder Facebook og YouTube over med rosende ord fra computernørder, der nu ser med hver aften.

Christian Pearson skriver:

- Fed julekalender-serie! Man bliver jo helt retro-nostalgisk af at se den.

Men også danske skolelærere og undervisere har også taget julekalenderen til sig og viser den som pensum for eleverne. Blandt andet skriver Henning Grebo på YouTube:

- Jeg er underviser og har tænkt mig at vise dem alle hele kalenderen så den nye generation kan få IT-starten med.

Der åbnes en låge i julekalenderen hver dag og bag lågen gemme sig en ny historie om endnu en retro-computer.

Alle udsendelserne kan ses på www.livingsmarttv.dk.