Gæsterne myldrer ind i Tivoli

Selv om Tivoli er blevet 171 år gammel, så svigter gæsterne ikke den traditionsrige forlystelsespark.

227.000 flere gæster har således besøgt Tivoli i årets første seks måneder i forhold til samme periode sidste år. I alt gik 1.418.000 i Tivoli i perioden.

Det skriver Tivoli A/S i en fondsbørsmeddelelse.

Omsætningen i samme periode er steget med cirka 61 millioner, hvilket svarer til en stigning på omkring 24 procent i forhold til samme periode sidste år. Dermed lander Tivolis omsætning på 311,5 millioner kroner.

Omsætningen i årets første seks måneder, når man tæller forpagtere og lejere i Tivoli med, er steget fra 389,7 millioner kroner sidste år til 451,6 millioner kroner i år.

Også halvårsresultatet er i bedring. Selv om det er blevet til et underskud på 50,4 millioner kroner før skat, er der tale om en forbedring på 7,3 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

Underskuddet kommer slet ikke som nogen overraskelse for Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, der i stedet glæder sig over fremgang.

- Det første, man må bemærke om Tivolis halvårsregnskab er som sædvanligt, at et negativt resultat er forventeligt på dette tidspunkt.

- De store omkostninger, som Tivoli har i forbindelse med forberedelsen af sommersæsonen, udlignes først i løbet af tredje kvartal, hvor indtægterne fra hele sommersæsonen er med.

- Det er derfor størrelsen af tallet og ikke minusset i sig selv, der er interessant, og her kan vi glæde os over en fin fremgang i forhold til 2013, siger han.

Også vejret har været med til at få lokket flere gæster ind i haven.

- Vi skal ikke glemme, at vejret har været meget fint i år, hvor påskens helligdage indgik i sommersæsonen og gav os gode besøgstal helt fra sæsonstarten, siger Lars Liebst.

Direktøren noterer sig ydermere, at Tivolis langsigtede strategi om at skabe aktiviteter uden for de traditionelle sæsoner går frem ad, og det har påvirket halvårsregnskabet positivt.

Tidligere i august offentliggjorde Tivoli, at de som en del af strategien vil drive en restaurant uden for Tivoli i form af Wagamama på Frederiksberg, der åbner sidst i august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip