Gak Gak: Morten og Peter møder Helle Thorning-Schmidt

Journalist Nick Horup, der er manden bag de populære "Gak gak"-dokumentarer med Morten og Peter, har mødt de to venner igen. Det skete i forbindelse med fejringen af tv-stationens 25 års jubilæum.

Programmet byder på en række nye stjernestunder med Morten og Peter, som er blevet voksne mænd på 36 år.

Læs også: Kan du huske Nina Klinker og skærmtrolden Hugo?

Morten bor i et kollektiv for udviklingshæmmede, mens Peter bor hjemme hos sin mor. De er stadig bedste venner – og de skændes stadig, så det slår gnister mellem dem.

Møder statsministeren

I det nye program får Morten, der er glødende socialdemokrat, en stor drøm opfyldt - nemlig at møde landets statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Morten forbereder sig grundigt, og da chancen byder sig, får han stillet alle sine spørgsmål om alt fra handicappedes boligforhold til, hvorvidt statsministeren synes, hun er en god mor. Det bliver et møde, ingen af parterne glemmer foreløbig, og Morten kalder det ligefrem for "højdepunktet i min tv-karriere".

Læs også: TV2 inviterer til 25 års jubilæum

Det bliver også til et gensyn med Morten og Peters gamle ven, fodboldspilleren Martin Jørgensen, som de tidligere har besøgt i Italien.

I dag spiller Martin Jørgensen i AGF, og Morten og Peter er både med til træning og til kamp på stadion. Om aftenen er de alle ude at spise på en af Aarhus' stjernerestauranter, hvor Peter lige må en tur i køkkenet for at lære chefkokken et par tricks.

Succes har nedbrudt tabuer

Succesen med Morten, Peter og "Gak gak"-serien begyndte, da journalist Nick Horup tilbage i 1991 skulle lave et indslag til TV2 Sporten om udviklingshæmmede børn, der dyrkede idræt.

Siden danskerne mødte Morten og Peter første gang på skærmen, har visningerne af de fem programmer på TV2 haft et samlet seertal på mere end 25 millioner.

Læs også: Mille Dinesen blev mobbet med sine store læber

De to venners popularitet ses også tydeligt på Facebook, hvor de har over 260.000 fans, og i dag er programserien en danmarkshistorisk kæmpesucces, der har medvirket til at nedbryde tabuer omkring handicappede og udviklingshæmmede.

Se billederne nedenunder...

 

Dagens Gossip