Galatasaray sender Juventus ud i mudderbad

Det skulle egentlig have været en fodboldkamp. Men det lignede mest af alt en sneboldkamp i et mudderbad, da tyrkiske Galatasaray onsdag eftermiddag kvalificerede sig til 1/8-finalerne i Champions League.

Et mål af Wesley Sneijder fem minutter før tid var nok til at sikre 1-0-sejren hjemme over Juventus, så Galatasaray snyder italienerne for avancement.

Kampen blev tirsdag aften afbrudt efter 31 minutters spil, da heftigt snefald dækkede banen i Istanbul med sne.

Ironisk nok begyndte det også at sne, da kampen blev genoptaget onsdag klokken 14, så der måtte en rød bold på banen, for at spillerne skulle kunne se spillets hovedingrediens.

Det stod klart fra begyndelsen, at den resterende times fodbold ikke ville komme til at vinde skønhedspriser af nogen art.

Banen var i en elendig forfatning, og spillerne skulle være meget påpasselige, ikke mindst med pasninger bagud.

Det skyldtes, at bolden ofte blev hængende på det mudrede underlag. Spillere som den store Juventus-angriber Fernando Llorente havde desuden nok at gøre med at holde sig oprejst på den glatte bane.

Både Galatasaray- og Juventus-spillerne gik ind til kampen med den viden, at de uanset resultatet mindst var sikret tredjepladsen i gruppen, der giver adgang til Europa Leagues 1/16-finaler i foråret.

Det skyldtes, at FC København med tirsdagens 0-2-nederlag hjemme til Real Madrid udspillede sine muligheder for at komme væk fra sidstepladsen.

Der var tilfældige chancer til begge hold undervejs.

En af de største tilfaldt Galatasaray-stjernen Didier Drogba efter 57 minutter efter et boldtab af Juventus-spilleren Paul Pogba, men 35-årige Gianluigi Buffon leverede en mesterlig redning.

Claudio Marchisio havde et godt skud 10 minutter før tid, da Juventus leverede et af kampens bedst gennemspillede angreb, men opgøret så ud til at ende uden scoringer.

Men fem minutter før tid tæmmede Wesley Sneijder en fremlægning og udplacerede Buffon, så Juventus røg ud i mørket.

Real Madrid vinder gruppen med 16 point, mens Galatasaray sniger sig videre med blot syv point.

Juventus slutter som nummer tre med seks point, mens FCK ender sidst med fire point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip