Galleri: Enigt byråd indgår budgetforlig i Kolding

Elo Christoffersen

|

12/09/2013

Dagens topnyheder

Et enigt byråd i Kolding har indgået budgetforlig for 2014.

Budgetforliget betyder, at kassebeholdningen bliver forbedret med 160 millioner kroner i løbet af de næste fire år. Og med et samlet byråd er der nu udsigt til udvikling af Kolding.

Hjemmehjælp til 1.850 reddet

Kommunens ældre medborgere bliver ikke så hårdt ramt, som det først var lagt op til. 150 ældre og handicappede borgere var i fare for hele, at miste deres hjemmehjælp og 1.700 var i fare for, at få forringet deres hjemmehjælp, med rengøring hver tredje uge i stedet for hver 14. dag.

Samtidig var der udsigt til, at en stor en stor gruppe hjemmehjælpsmodtagere skulle tvinges til, at anskaffe en robotstøvsuger i stedet for, at få støvsuget af en hjemmehjælper. Det er nu droppet.

Værestederne reddet

Der var tale om, at en kommunens væresteder skulle nedlægges, men det vil ikke ske. Her skal der findes en anden løsning.

- Vi kunne måske arbejde på et tættere samarbejde mellem væresteder og skoler, fortæller formand for socialudvalget, Tine Roos Nørgaard til Dagens.dk.

Læs også: Budgetforliget glæder Jørn Pedersen og Christian Haugk

Der bliver også flere penge til skolerne. Her bliver der tildelt 10 millioner kroner om året.

Dækningafgift

Dækningsafgiften bliver sat i vejret. Allerede i 2014 vil dækningsafgiften være 1,2 promille. Og hvis virksomhederne i Kolding Kommune kan skaffe 170 ekstra arbejdspladser, vil dækningsafgiften ligeledes blive nedsat med 1,2 promille i 2015 og 2016.

300.000 kroner til Vamdrup

Byrådet har afsat 300.000 kroner til Vamdrups 150 års jubilæum i 2016. Pengene bruges blandt andet til belysning af sti mellem Ødis Skole og Ødis Bramdrup. Og jublilæet skulle gerne give massiv omtale rundt i landet.

S tilfredse med budgettet

Socialdemokraterne kom ikke med i bugettet 2013. Men nu er de med igen.

Med genopbygning af kommunens økonomi, investering i fremtiden og kompetenceløft for Social- og Sundhedshjælpere er Socialdemokraterne tilfreds med dette års budgetforlig.

- Jeg er på vegne af den socialdemokratiske gruppe, tilfreds med det samlede resultat af forliget. Og ikke mindst med de aftryk vi har fået med i budgettet for 2014, siger borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Kolding Kommune, Christian Haugk.

Budgettet for 2014 ventes vedtaget den 30. september.

Se billederne nedenunder...