Galleri: Helikopter er styrtet ned i pub i Glasgow

Skrevet af admin

|

30/11/2013

Dagens topnyheder

En politihelikopter styrtede fredag aften ned på taget af en pub i Glasgow, og tidligt lørdag morgen er et ukendt antal personer fortsat indespærret i lokalerne.

- Redningsindsatsen er fortsat i gang, og jeg kan bekræfte, at der er tilskadekomne. Men det er endnu for tidligt at komme med flere detaljer, siger viceinspektør Rose Fitzpatrick fra politiet i Glasgow til nyhedsbureauet Reuters.

Værtshuset, The Clutha, var fyldt med gæster, da ulykken skete klokken 22.25.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

To politifolk og en pilot var om bord på den forulykkede helikopter, oplyser politiet. Der er foreløbigt ikke oplyst noget om besætningens skæbne.

Et liveband var i gang med at spille, da ulykken skete, fortæller Fraser Gibson, der befandt sig på pubben sammen med sin bror.

- Halvvejs gennem sættet, lød der en kæmpe eksplosion. Dele af lokalet blev dækket af støv. Vi vidste ikke, hvad der var sket. Folk gik i panik og forsøgte at komme ud af døren, siger han til BBC.

- Det lykkedes mange at slippe ud med det samme. Men det er vanskeligt at sige, hvor mange, der blev fanget i den anden del af baren, siger han.

Fraser Gibson skønner, at der var cirka 120 personer inde på pubben, da ulykken skete. Andre kilder taler om op til 200 personer.

- Der kom en underlig lyd fra helikopteren. Jeg undrede mig over, at den fløj så lavt, siger en ung kvinde, der overværede styrtet fra sin lejlighed i en naboejendom, til CNN.

Jim Murphy, skotsk parlamentsmedlem for Labour, kørte tilfældigt forbi området kort efter ulykken.

- Det ser ganske forfærdeligt ud, siger han til BBC.

Han fortæller, at forbipasserende hjælper omkring 40 personer fra brandvæsnet med at bringe værtshusgæsterne i sikkerhed og hjælpe de tilskadekomne. Cirka 15 brandslukningskøretøjer er kaldt til ulykkesstedet.

Pubben ligger i Stockweel Street ud til floden Clyde. Adskillige billeder af ulykken er lagt ud på sociale medier. På fotografierne ses en helikopter på pubbens tag, der er delvist brast sammen.

/ritzau/