Gambisk minister: Vi er fri for ebola

Ebolaepidemien har ført til en massiv økonomisk nedtur for en række vestafrikanske lande. Gambia er et af dem. Her er antallet af turister styrtdykket, fordi folk frygter den dødbringende sygdom.

- Der findes ikke ebola i Gambia. Vi er lige så bange for at blive smittet af sygdommen, som I er, siger det vestafrikanske lands turist- og kulturminister Benjamin A. Roberts.

Han er sammen med formand for landets turistråd, Bakary K. Jammeh, i København i forbindelse med en europaturné dels for at demontere frygten for ebola i Gambia dels for at præsentere en strategi for at skaffe flere turister til landet .

Sidste år kom 170.000 turister med fly til Gambia, men det tal er styrtdykket i år på grund af folks frygt for ebola. De to gambiere gentager flere gange, at Afrika ikke er et land, men et kontinent med meget store afstande.

- Gambia er mindst ligeså interesseret som turister i at undgå ebola i landet. Vi ønsker at både vores indbyggere og vores turister føler sig trygge i landet, siger turist- og kulturminister Benjamin A. Roberts.

Han understreger, at Gambia ikke grænser op til de ebolaberørte lande, Liberia, Guinea og Sierra Leone, men kun har fælles grænse med Senegal, der omslutter landet.

- Vi screener alle, der ankommer til Gambia med fly, skib eller over landegrænserne, for forhøjet temperatur eller andre symptomer, siger ministeren.

Turistrådsformand Bakary K. Jammeh siger, at Gambia ikke har konstateret et eneste tilfælde, og at myndighederne tager risikoen alvorligt. Derfor bruges der mange kræfter på at informere folk om sygdommen i form af opslag, tv- og radioreklamer.

- Vi har oplevet et fald i turismen på 60 procent i forhold til sidste år, og det kan mærkes på nationaløkonomien, når turismen udgør 20 procent af vores bruttonationalprodukt, siger Jammeh, hvis strategi er at øge antallet af turister til 500.000 årligt inden 2020.

/ritzau/

 

Dagens Gossip