Gamle rådhuse kan ende som bofællesskaber

Da Danmark i 2007 gik fra at have 270 kommuner til kun 98, betød det, at en række rådhuse landet over mistede deres funktion. Men nu kan de måske få et nyt liv som bofællesskaber.

I hvert fald har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter igangsat 12 forsøgsprojekter, der skal bidrage til at styrke fællesskaberne i by- og boligområder ved blandt andet at have fokus på fællesskab mellem generationer.

Et af projekterne går ud på at undersøge, om "funktionstømte bygninger" som gamle rådhuse fremover kan bruges til bofællesskaber i storbyen, provinsbyen og landsbyen.

Målet er blandt andet at give ny inspiration til borgere og fagfolk, siger by- bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S).

- Vi har et land, hvor fantasien blomstrer, og folk efterspørger nye fællesskaber og boformer. Det, synes jeg, er utroligt interessant, og derfor er jeg meget glad for, at jeg med forsøgsmidlerne kan få kvalificeret nogle af de gode idéer, siger Carsten Hansen.

Ifølge Dansk Bygningsarv, som står bag projektet, ønsker stadig flere danskere i alle aldre at flytte i bofællesskab. Men der mangler klarhed over de nye beboeres krav til boligens fysiske rammer.

Og dermed svar på, hvad der skal til, for at tomme bygninger kan gøres egnede til bofællesskaber.

I et andet projekt skal arkitektfirmaet Terroir undersøge, hvordan byområders fysiske udformning kan være mere indbydende for alle generationer i byen og forstaden.

De 12 projekter vil koste i alt 9,4 millioner kroner at gennemføre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip