Gammel OL-prøve fælder ukrainsk dopingsynder

Man skal huske at holde sin sti ren, hvis ikke man vil risikere at blive indhentet at fortiden. Den lektie lærer den ukrainske svømmer Olga Beresnyeva nu.

Under OL i London i 2012 afleverede hun en dopingprøve, som i første omgang ikke viste spor af forbudte stoffer, men nye og mere avancerede testmetoder har nu fået fælden til at klappe.

Den internationale olympiske komité (IOC) har lavet nye test af flere prøver fra legene i London med nye metoder, og det er i de disse, der er fundet spor af epo hos Beresnyeva.

- Under yderligere analyser udført tidligere i år af prøver indsamlet under London 2012 har Beresnyeva, 29, testet positiv for epo, skriver IOC i en meddelelse fredag ifølge Reuters.

Trods doping lykkedes det ikke ukraineren at komme på podiet ved OL, hvorfor der ikke skal ske omfordeling af medaljer. Hun blev nummer syv i kvindernes konkurrence i 10 kilometer svømning i åbent hav.

IOC opbevarer atleternes dopingprøver i adskillige år for senere hen at kunne fange syndere, som datidens testmetoder ikke har kunnet fælde.

Det er endnu ikke meldt ud, hvor lang en karantæne Beresnyeva får.

/ritzau/

 

Dagens Gossip