Gammel tropisk storm giver Danmark regn og blæst

Har du en god efterårsjakke, der kan modstå både vind, regn og kølige temperaturer, er det i denne uge, du skal finde den frem fra gemmerne.

For samtidig med at skolernes efterårsferie er forbi, bliver det klassisk dansk efterårsvejr. Sådan lyder meldingen fra DMI her på tærsklen til en ny uge.

- Det bliver generelt en ustadig periode, hvor der kommer en masse fronter ind vestfra, som kommer til at ligge og drille os, siger vagthavende DMI-meteorolog Lars Henriksen til Ritzau.

Særligt den første halvdel af ugen bliver værd at følge med i for indbyggerne i de egne af landet, der i forvejen har fået rigeligt med regn den seneste tid.

- Tirsdag og natten til onsdag bliver interessant. Her får vi resterne af den tropiske storm "Gonzales", og det kan betyde, at der visse steder i Jylland kan falde en hel del regn. Vi har et såkaldt forvarsel ude om, at der kan komme kraftig regn. Der kan falde omkring 10-20 millimeter, og nogle steder måske endnu mere, siger Lars Henriksen.

Danskerne har indtil videre ikke for alvor mærket til de kølige temperaturer, som efteråret normalt bringer med sig. Men det ændrer sig nu, lyder det fra DMI.

- Det bliver rigtigt efterårsvej nu. Vi har i ganske lang tid haft høje temperaturer på 15-18 grader. Men i den kommende uge begynder temperaturen at falde, så vi får ned til syv-otte grader. Men det er jo normale oktober-temperaturer, fortæller Lars Henriksen.

- Men det der er mest interessant for os meteorloger -og for mange andre - lige nu, er hvor meget vand den her gamle tropiske storm har med sig, når den lægger sig over Danmark.

Den kommende uge er også ugen, hvor vi skal stille urene en time tilbage, når vi natten mellem lørdag og søndag skifter til vintertid eller normaltid, som det også kaldes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip