Gang i påskehandlen: dankort et mulehår fra rekord

Danskerne brugte dankortet 4,9 millioner gange onsdag før påske. Og det er det højeste antal transaktioner nogensinde. Samlet set blev der handlet for 1,7 milliarder kroner, hvilket er tæt på at være ny rekord.

Tallene, der stammer fra Nets, vækker glæde hos Dansk Erhverv, der efter et lille tilbageslag i detailhandlen i februar ser det som en god nyhed, at danskerne sætter rekord i at bruge dankortet.

Det kan nemlig være et tegn på, at privatforbruget igen er på vej op, siger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv.

- Der langes altid flere varer over disken op til de store helligdage, og i år falder påsken på et tidspunkt, hvor der lige er udbetalt løn, og mange får snart penge tilbage i skat, lyder det fra Henrik Hyltoft.

- Pengene bliver forhåbentlig omsat til forbrug i butikkerne. Familierne skal for eksempel have købt forårstøj og sko til ungerne.

Efter seks år med tilbagegang oplevede detailhandlen sidste år for første gang en behersket fremgang.

Der er dog det aber dabei, at overførsler gennem mobilbetalingsapp'en Mobilepay også tæller med i dankortstatistikke.

Selvom den populære app kan bruge i nogle butikker, bliver den primært brugt til overførsler mellem private. Og dermed er det slet ikke sikker, at hele den høje dankortomsætning er landet i butikkernes kasseapparater.

Onsdagens dankortomsætning er kun overgået af den sidste indkøbsdag før jul sidste år, den 22. december. Her blev der købt for 1750 millioner kroner på dankort, mens omsætningen 1. april var på 1718 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip