Gardiner trukket tilbage: Pippi beskyldt for slaveri

“Som mor til et afro-svensk barn undrer det mig, at I sælger børne-gardiner, hvor Pippi opvartes af to brune børn, der agerer slaver?” skrev en svensk kvinde i går på Facebook-siden for Astrid Lindgrens Verden til et billede, hun lagde op samtidig.

Opslaget blev delt og kommenteret og der kom flere opslag til, der også mente billedet var upassende - og siden fandt kritikken vej til de svenske P3 Nyheter, der tog fat i Astrid Lindgrens Verden. 

- Vi så det slet ikke på den måde. Vi tænkte slet ikke den tanke. Men jeg kan jo forstå nu, at det er upassende at bruge det billede, siger Ove Olsson, der er salgschef i Astrid Lindgrens Verden til P3 Nyheter.

De omtalte gardiner var til salg i både en af parkens butikker og i deres webshop. Men efter kritikken har parkens ledelse valgt at fjerne dem fra sortimentet - både online og det fysiske.

Læs også: Tøjkæde i modvind over nazi-trøje til børn

Der er dog ikke kun negative kommentarer. En enkelt skriver, at de to mørke børn måske bare var glade for, at de havde fået besøg og kun ville det bedste for deres gæst.

Billedet stammer i øvrigt fra bogen Pippi Langstrømpe i Sydhavet, der udkom første gang i 1948.

Læs også: Upassende reklame med alvorligt budskab

Se opslaget, der satte det hele i gang herunder:

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Emilie Abrahamsson.