Gareth Bale: Det er det bedste nederlag i mit liv

Wales tabte 0-2 ude mod Bosnien-Hercegovina, men er alligevel klar til næste sommers EM-slutrunde i Frankrig takket været Cyperns sejr i Israel.

Det er første gang i landets historie, at Wales er kvalificeret til EM, hvor den seneste slutrunde for landet er VM i 1958. Derfor er holdets stjerne Gareth Bale også lykkelig trods nederlaget.

- Det er det bedste nederlag i mit liv. Det var en svær kamp, men vi har gjort det, og alle er utrolig glade, men vi stopper ikke her, for vi har et job at udføre i Frankrig, siger Real Madrid-spilleren ifølge AFP.

Kvalifikationen til en slutrunde er en bedrift som walisiske ikoner som Ryan Giggs, Mark Hughes og Ian Rush aldrig nåede i deres respektive landsholdskarrierer for Wales.

Så det er en historisk bedrift, som træner Chris Coleman har ført holdet frem til, efter han tidligt i sin periode som walisisk landstræner var tæt på at trække sig fra posten efter et par skuffende resultater.

- Jeg kan ikke forklare, hvordan det føles. Vi blev lidt forfjamskede i aften, men omstændighederne taget i betragtning kan man godt forstå det, siger Chris Coleman.

Wales får følgeskab af Belgien fra gruppe B, når der næste år spilles EM i Frankrig. Belgierne ordnede selv sagerne ude mod Andorra, hvor holdet vandt 4-1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip