Garvede røvere fik ikke noget ud af anke

Skrevet af admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

To af tre mænd, der er tiltalt for tyveri af hurtige og store såkaldte muskelbiler samt røverier og forsøg derpå, er blevet kendt skyldige i Vestre Landsret, ligesom de blev i byretten.

En af dem er til gengæld blevet frifundet af landsretten for at have forsøgt at røve Jyske Bank i Bjerringbro 20. december 2012.

Han var ellers blevet idømt tre og et halvt års fængsel af Retten i Aarhus i april.

Den hårdeste straf tilfaldt i byretten David Kronborg Leth, der fik seks års fængsel af byretten. Allan Benedicht Hansen fik fem og et halvt års fængsel. De to er igen blevet kendt skyldige i alle forhold.

Landsrettens afgørelse om straf falder først senere.

Udbyttet af røverier, tyverier og stjålne biler løber samlet op i flere millioner kroner.

De stjålne muskelbiler, som blandt andet omfatter en Audi S6 og BMW M3 Coupe, blev brugt som transportmiddel og flugtbil ved flere bankrøverier og tyverier, som fandt sted i perioden fra september 2012 til slutningen af januar 2013.

Røverier, tyverier og fængselsstraf er ikke ukendt land for røverbanden, der af politiet beskrives som garvede kriminelle.

Flere af dem deltog i 2007 i et kup mod en værdicentral i Brabrand, hvor det lykkedes dem at slippe af sted med 27 millioner kroner.

/ritzau/