Garvede røvere fik intet ud af at anke hårde straffe

To af tre mænd, der var tiltalt for tyveri af hurtige og store såkaldte muskelbiler samt røverier og forsøg derpå, fik absolut intet ud af at anke deres domme til landsretten.

I sidste uge fandt Vestre Landsret dem skyldige, ligesom byretten i sin tid gjorde, og tirsdag blev straffene så udmålt.

Her var der heller ikke meget trøst at hente for to af mændene. Vestre Landsret idømte 36-årige David Kronborg Leth seks års fængsel, mens 39-årige Allan Benedicht Hansen fik fem og et halvt års fængsel - nøjagtigt som i byretten.

Til gengæld blev 36-årige Johnny Louis Namubiru Conrad frifundet for et af de forhold, han blev dømt for i byretten.

Landsretten fandt det ikke bevist, at han havde forsøgt at røve Jyske Bank i Bjerringbro 20. december 2012, og nedsatte hans straf fra tre og et halvt års fængsel til to og et halvt års fængsel.

Udbyttet af røverier, tyverier og stjålne biler løber samlet op i flere millioner kroner.

De stjålne muskelbiler, som blandt andet omfatter en Audi S6 og BMW M3 Coupé, blev brugt som transportmiddel og flugtbil ved flere bankrøverier og tyverier, som fandt sted i perioden fra september 2012 til slutningen af januar 2013.

Røverier, tyverier og fængselsstraf er ikke ukendt land for røverbanden, der af politiet beskrives som garvede kriminelle.

Flere af dem deltog i 2007 i et kup mod en værdicentral i Brabrand, hvor det lykkedes dem at slippe af sted med 27 millioner kroner.

I februar 2009 kostede det fem gerningsmænd fire års fængsel for tyveri, da der hverken var anvendt vold eller trusler ved kuppet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip