Gassen skal tages af unges ulykkesstatistik

I disse dage modtager 2.300 forældre til unge mennesker mellem 15 og 17 år i Haderslev Kommune et brev med information om den nye knallertlov, som træder i kraft den 19. januar 2013.

- Vi har valgt at henvende os direkte til forældre med information om den nye knallertlov, fordi de er vigtigt, at forældrene kender de nye regler, og specielt hvad konsekvenserne af den nye lov e”, fortæller Sonja Svendsen fra Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev Kommune.

Baggrunden for at inddrage forældrene i de unges trafikadfærd er, at selv om de unge mellem 15 og 24 år kun udgør cirka 13 % af befolkningen i Haderslev Kommune, så udgør gruppen næsten en 1/3 af de tilskadekomne. 55 gange har politiet de seneste fem år ringet på en dør hos forældre i Haderslev Kommune og givet besked om, at deres søn eller datter er kommet til skade i trafikken. En ulykke i de unge år kan i værste fald påvirke hele fremtiden for et ungt menneske.

- Vi benytter os af anledningen med den nye knallertlov til også at gøre forældrene opmærksomme på deres rolle og ansvar i forhold til de unges trafikliv. Forældrenes holdning til trafik har langt større betydning for de unges adfærd, end forældrene tror. Derfor vil vi gerne prikke til forældrene, så de påtager sig opgaven med at stille krav og lave aftaler med deres søn eller datter”, siger Sonja Svendsen.

Loven kræver nu, at der skal tages et rigtigt kørekort for at køre knallert. De nye regler medfører også strengere straffe. En af de væsentlige ændringer er, at overtrædelser af færdselsloven på knallert kan have betydning for muligheden for at få kørekort til bil. Også det kan få betydning for et ungt menneskes fremtid. Der er således mange gode grunde til, at forældre sætter sig ind i reglerne og snakker trafik med deres unge søn eller datter.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip