Gavmild Tinkov: Kør alle tre store etapeløb og få penge

Mange cykelfans opfatter russeren Oleg Tinkov som en skør mand.

Men han er også en iværksætter med mange idéer, og han mener, at verdens bedste etapeløbscykelryttere altid skal køre mod hinanden, så man ikke får en situation, hvor nogen kører et etapeløb og andre et andet.

Derfor vil han have Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Chris Froome og Nairo Quintana til at køre alle de tre store etapeløb Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España i 2015. Og han vil betale dem for at stille op.

Det foreslog han ifølge cyclingnews i forbindelse med præsentationen af ruten til næste års Giro d'Italia.

- Hvis Quintana, Froome, Nibali og Contador bliver enige om at køre alle tre store etapeløb, får jeg Tinkoff Bank til at give en million euro (7,45 millioner kroner, red.), siger han og fortsætter:

- Så kan de få 250.000 hver (1,86 millioner kroner, red.) som en ekstra gulerod. Det, synes jeg, er en god idé, siger han videre.

Oleg Tinkov købte som bekendt Tinkoff-Saxo-holdet af Bjarne Riis, og er således arbejdsgiver for Alberto Contador.

Han glæder sig over, at spanieren vil køre både Giro d'Italia og Tour de France i næste sæson, men mener også, at de andre skal køre det hele.

- Det er godt, at Alberto vil køre Giro og Tour næste år. Men jeg synes, at de største og bedste ryttere skal køre mod hinanden hver gang og køre alle tre store etapeløb, siger han videre.

/ritzau/