Gaye-familien langer igen ud efter Pharrel

Supermusikeren Pharrell Williams har ikke så meget at være "happy" over disse dage.

Onsdag blev han, Robin Thicke og T.I. idømt et erstatningskrav for krænkelse af ophavsretten på godt 51 millioner danske kroner. Sagen drejede sig om hittet "Blurred Lines", som ifølge Marvin Gayes børn og arvinger ligger alt for tæt op af Gayes "Got to give it up" fra 1977, og det var retten i Los Angeles altså tilsyneladende enig i.

Men nu tyder det på, at det retslige slagsmål omkring "Got To Give It Up" kun var første runde. Gaye-familien langer nemlig igen ud efter Pharrell Williams.

Adspurgt af "Entertainment Tonights" korrespondent, Nischelle Turner, siger Marvin Gayes datter, Nona Gaye, at der er en meget tydelig inspiration mellem Williams monsterhit "Happy" og Gayes "Ain't That Peculiar".

Det skriver Huffington Post.

- Jeg har ikke tænkt mig at lyve. Jeg synes, de lyder ens, siger Nona Gaye, der bliver bakket op af Marvin Gayes ekskone, Janis:

- Jeg har hørt sangene, men det behøver jeg faktisk ikke. Jeg har hørt sammenligningen, siger ekskonen.

Familien Gaye har endnu ikke sagsøgt Pharrell Williams for det nye påståede plagiat, men under den første retssag udtalte den 41-årige multimusiker, at han ikke har kopieret Gaye, men gerne ville frembringe lyden af de klassiske 70'er vibes, som Gaye også var kendt for at bruge.

Hør og bedøm selv det nye påståede plagiat:

Williams: https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

Gaye: https://www.youtube.com/watch?v=bCvsikXZ9wk

Newspaq

 

Dagens Gossip