Gellerup-direktør: Det er en meget klar dom

Administrerende direktør Keld Laursen i Brabrand Boligforening er en glad mand, efter at Retten i Aarhus onsdag har banet vejen for, at nedrivningen af tre boligblokke i Gellerupparken kan komme i gang.

Retten har bestemt, at tre lejere, som har nægtet at flytte, skal være ude af deres lejligheder senest 1. august.

- Vi er meget tilfredse. Det var både, hvad vi havde håbet på og regnet med. Vi er især tilfredse med, at det var en meget klar dom uden dissens, for det er ikke altid, at det er tilfældet i boligsager, siger Keld Laursen til Ritzau.

Beboerne i 189 af de 192 lejemål i de tre boligblokke på Bentesvej i Gellerup har allerede valgt at tage mod boligforeningens tilbud om et nyt sted at bo, eller også har de selv fundet noget andet.

Men de tre sidste lejere har valgt at gå i retten med sagen, fordi de mente, at der ikke var juridisk grundlag for at sætte dem ud.

- Dommen giver os også medhold i, at måden, som vi har grebet det an på, har været rigtig, og det kan vi jo også kun være tilfredse med, siger Keld Laursen.

Dog er der et lille skår i glæden hos direktøren. De tre lejere har mulighed for at anke dommen til Vestre Landsret, hvilket vil betyde, at sagen kan trække yderligere ud - måske i et helt år.

- Jeg kan kun appellere til lejerne om at tage imod de tilbud, som vi nu giver dem, også af hensyn til de 7000 øvrige beboere i området, som ikke kan være tjent med, at der står tre spøgelsesblokke, siger Keld Laursen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra lejernes advokat, Bjarne Overmark, om, hvorvidt lejerne vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip