Genan politianmelder stifter for bedrageri og mandatsvig

Genbrugsvirksomheden Genan har politianmeldt den tidligere hovedaktionær og stifter, Bent A. Nielsen, for mandatsvig og bedrageri, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen kommer efter en undersøgelse af de forhold, der førte til virksomhedens massive problemer i forsommeren 2014.

Virksomhedens bestyrelsesformand, Peter Thorsen, vil ikke kommentere de konkrete forhold i politianmeldelsen.

- Men det er klart, at de forhold, der har været afdækket i sagen, gør, at Genan har besluttet at politianmelde Bent A. Nielsen. Så er resten op til politiet og domstolene.

- I Genan ser vi alle frem til at lægge det seneste turbulente år bag os og se fremad, siger Peter Thorsen i pressemeddelelsen.

Genan er verdens største dækgenbrugsvirksomhed og var i flere år en stor succes. Men Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.dk har i en række artikler beskrevet kreativ bogføring og massiv gæld i selskabet.

Pensionskassen PKA ejer 97 procent af aktierne i Genan og har investeret godt en milliard kroner i virksomheden. De fleste af pengene er tabt. Selskabets problemer har også ført til tab for flere banker.

Genan oplyser, at virksomheden samles i et nyt holdingselskab, Genan Holding A/S, der ejes af Genan Invest A/S. Den nye struktur skal være med til at få virksomheden på ret kurs igen.

Samtidig har Genan indgået en aftale med Danske Bank, FIH, Handelsbanken og SEB samt selskabets aktionær, PKA, der betyder, at Genans gæld til bankerne blevet tilpasset og restruktureret.

PKA har desuden indskudt ny egenkapital i en nyetableret Genan-koncern, oplyser Genan.

- Det glæder os meget, at denne lange proces nu er tilendebragt, således at vi kan bruge al energi på at videreudvikle virksomheden og gøre den til en rentabel forretning, siger Peter Thorsen.

PKA meldte i februar ud, at der var indgået en aftale med bankerne, der sikrede virksomhedens overlevelse. Samtidig blev Peter Thorsen indsat som bestyrelsesformand.

Ifølge Finans.dk's oplysninger betyder aftalen, at bankerne eftergiver gæld for omkring en milliard kroner, PKA indskyder et trecifret millionbeløb i Genan og revisionsselskabet Deloitte betaler en historisk stor erstatning på i underkanten af en halv milliard kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip