Genbrugspladserne renoveres også af lokale håndværkere

Skrevet af Elo Christoffersen

13/05/2014

Dagens topnyheder

Det viser listen med underleverandører og håndværkere, som nu er sammensat. Det glæder Varde Håndværker og industriforening.

Det skabte debat, at ingen Varde-firmaer levede op til betingelserne for at byde på renoveringsarbejdet af genbrugspladserne i Varde og Oksbøl. Nu viser det sig, at til trods for entreprenøren stammer fra nabokommunen, kommer fem ud af seks håndværkere fra Varde Kommune.

- Vores lokale håndværkere er rigtig dygtige, og det er meget tilfredsstillende at de fem lokale håndværkerfirmaer skal være med til at skabe de nye genbrugspladser, siger Gustav Petersen, formand for Varde Håndværker og industriforening.

Vardefirma er underentreprenør

Stürup A/S fra Esbjerg vandt renoveringen med et tilbud på omkring 31 mio. kr. De havde allerede i tilbuddet valgt Ries og Pedersen fra Varde som underleverandør til de dele af entreprisen, som de ikke selv udfører. I forbindelse med udarbejdelsen af tilbuddet har Ries og Pedersen spurgt håndværkere i både Esbjerg og Varde efter priser.

- Vi kunne godt se, at vi ikke kunne løfte opgaven alene og henvendte os derfor til Stürup. Vi er rigtig glade for, at vores alliance var billigst, fortæller Victor Pedersen, der er medejer af Ries og Pedersen.

- Da vi indhentede priser viste det sig, at Varde-firmaerne er utrolig konkurrencedygtige, og derfor kan vi nu præsentere et rigtig stærkt team af håndværkere, slutter Victor Pedersen.