Gengæld: Israel bomber Syriens hær i Golan

Israels hær har natten til mandag udført en række angreb på den syriske hær i Golanhøjderne.

Luftangrebene kommer kort tid, efter at en israelsk dreng blev dræbt i et angreb fra den syriske side af grænsen.

- Den israelske hær rettede angreb mod ni syriske hærpositioner som svar på det tidligere angreb, der stammede fra Syrien og dræbte en israelsk teenager og sårede yderligere to civile israelere, siger en talsmand for hæren i en meddelelse.

Blandt andet det syriske militærs hovedsæde i området var genstand for angreb. Israel oplyser, at angrebene var succesrige.

- Gårsdagens angreb var en uprovokeret og aggressiv handling over for Israel. Hæren vil ikke tolerere noget forsøg på at angribe Israels suverænitet og vil agere for at beskytte civile i Israel, fortæller talsmanden.

Luftbombningerne er et militært svar, efter at en 13-årig dreng blev dræbt i Golanhøjderne søndag. Drabet betegnes som den mest alvorlige hændelse i området, siden borgerkrigen brød ud i Syrien i 2011.

Ifølge det israelske forsvarsministerium døde drengen, da han kørte i en bil sammen med sin far og en tredje person, og bilen blev udsat for en eksplosion.

Israel erobrede Golanhøjderne fra Syrien under krigen i 1967. Israel har siden annekteret det strategiske højdedrag, men annekteringen er ikke internationalt anerkendt.

Golanområdet har i mange år været roligt, selvom Israel og Syrien teknisk set stadig er i krig.

I forbindelse med borgerkrigen i Syrien har mortergranater dog flere gange slået ned i Golan.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip