Genial idé gav andenplads til makkerpar fra IBC i Kolding

Skrevet af Elo Christoffersen

13/02/2013

Mest læste i dag

Det blev makkerparret Dennis Thomsen og Camilla Vitner fra 2. årgang på handelsskolen på IBC i Kolding, der placerede sig på 2. pladsen i de syddanske mesterskaber i innovation i Bramdrupdamhallerne i sidste uge.

Under firmanavnet Vithner & Thomsen præsenterede de to dommerne for opfindelsen Drywiper – et produkt der gør det muligt eksempelvis at tørre vandkarafler med en snæver hals af, så man undgår kalk og bakterier.

- Drywiper fungere således, at der sidder et tørrefilter i enden af skaftet på Drywiperen der blæser varm luft ud. Samtidig er der påsat nogle klude af mikrofiber, som tager det overflødige snavs. Der findes forskellige størrelser af hoveder, som følger med i købet, så man på den måde kan skifte hovedet ud i forhold til hvilket produkt der skal rengøres, lyder det fra Camilla Vitner.

Det er helt syrealistisk

- Det er helt syrealistisk, at vi vandt 2. pladsen – at det var os ud af 280 stande, som blev belønnet for det hårde arbejde.  Vi fik begge et chok, da vores firmanavn blev råbt op, det er stadig helt ufatteligt, vi havde jo aldrig forventet at vinde noget, lyder det fra Dennis Thomsen, og Camilla Vitner supplerer:

- Selvom Young Enterprise har været hårdt, og det er rart ,at det er overstået, så kan vi kun sige, at hårdt arbejde betaler sig.

Produktet skal på markedet

Dennis Thomsen og Camilla Vitner har konkrete planer om at få realiseret deres opfindelse. De vil nu tale med forskellige virksomheder for at få produktet på markedet og ikke mindst få patent på ideen.