Genistreg fælder Chelsea for første gang i sæsonen

For første gang i den igangværende sæson - alle turneringer medregnet - har Chelsea tabt en fodboldkamp.

Premier Leagues suveræne tophold måtte se sig slået 1-2 på udebane mod Newcastle på to scoringer af Papiss Cisse.

Newcastle fik en rædselsfuld start på sæsonen og skulle frem til ottende spillerunde, inden den første sejr var en realitet.

Klubbens fans ønskede manager Alan Pardew fyret, men 62-årige Pardew har fået klubben tilbage på sporet på det seneste. Han blev også afgørende lørdag.

Hjemmeholdet gik optimistisk til værks mod det suveræne tophold og formåede overraskende at skabe en lige kamp hjemme på St. James' Park.

Chelseas muligheder var dog størst i første halvleg, som sluttede uden scoringer.

Otte minutter efter pausen begik Pardew et genialt træk. Han sendte angriberen Papiss Cisse på banen, og senegaleseren skulle bare bruge tre minutter, inden han bragte hjemmeholdet foran.

Chelseas Gary Cahill fik ikke afvist et indlæg fra venstre godt nok, og så kunne Cisse skubbe bolden over målstregen til 1-0.

Resten af kampen udviklede sig forudsigeligt som et stort Chelsea-pres, og London-holdet var flere gange tæt på udligning. Ikke mindst ved Eden Hazards stolpeskud efter 77 minutter.

Men mindre end et minut senere slog Newcastle tilbage. Hjemmeholdet brød et Chelsea-angreb, så Moussa Sissoko slap alene igennem. Hans forsøg på en afslutning endte hos en endnu mere fri Cisse, der fordoblede scoringen til 2-0.

Så lurede sensationen for alvor, men Chelsea fik nyt håb med udvisningen til Newcastles Steven Taylor 10 minutter inden slutfløjt.

På det efterfølgende frisparksindlæg steg Didier Drogba til vejrs og reducerede til 1-2.

Chelsea intensiverede om muligt presset, men Newcastle holdt den spinkle føring til sensationel sejr.

I topstriden betyder det, at Manchester City kan reducere Chelseas forspring til tre point med en sejr hjemme over Everton senere lørdag.

Newcastle har udskiftet bundplaceringen fra tidligere i sæsonen med en foreløbig syvendeplads.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip