Genmabs løfterige cancermiddel er godkendt i Europa

admin

426 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Det danske medicinalselskab Genmab har fået godkendt sit lægemiddel Darzalex i Europa, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Dermed er midlet, der har vist særdeles gode resultater til behandling af ellers uhelbredelig knoglemarvskræft, godkendt på de største markeder i verden. Darzalex er allerede godkendt i USA.

- Hos Genmab er vi drevet af et ønske om at forbedre livskvaliteten for patienter med cancer og deres familier.

- Godkendelsen giver os mulighed for netop at forbedre livskvaliteten for myelomatosepatienter i EU, og godkendelsen markerer en skelsættende begivenhed for disse patienter og deres familier samt for Genmab og Janssen, skriver administrerende direktør for Genmab Jan van de Winkel i en meddelelse.

Tidligere i maj viste Darzalex så gode resultater fra et studie, at det af etiske årsager måtte stoppes, så alle patienter kunne få Darzalex.

Sydbank venter, at Darzalex kan sælge for 5,3 milliarder dollar, 35 milliarder kroner, om året, når det sælger bedst. Genmab har givet medicinalselskabet Janssen licens til at sælge midlet og får 12 procent af salget.

Den procentsats bliver større, i takt med at salget stiger.

- Det er ganske mange penge. Og det betyder, at Genmab vil have flere penge til at udvikle andre af sine lægemiddelkandidater i længere tid, hvilket øger den værdi, de har for selskabet, sagde Sydbanks Søren Løntoft tidligere.

Genmab levede længe et tumultarisk liv som biotekselskab på Københavns Fondsbørs. Men efter at selskabet har fået succes med sine lægemidler, er kursen og værdien af Genmab eksploderet.

Selskabet er nu 69,5 milliarder kroner værd, hvilket placerer det som nummer 11 over de mest værdifulde selskaber på børsen lige efter Carlsberg.

/ritzau/