Gennembrud: Nyt mobil-batteri lader op på 1 minut

En gruppe forskere fra amerikanske Stanford University har udviklet et nyt mobilbatteri, der kan revolutionere vores brug af vores mobiltelefoner.

Det nye batteri kan blive genopladet på et enkelt minut, det holder længere og det er mere sikkert, end de batterier der er i mobiltelefoner i dag, skriver forskerne på Stanfords hjemmeside.

- Vi har udviklet et genopladeligt aluminimums-batteri, der kan udskifte de nuværende alkaline-batterier, der er dårlige for miljøet og lithium-ion batterier, der indimellem bryder i brand, siger Hongjie Dai, der er kemiprofessor på Stanford. 

Det nye batteri adskiller sig fra de eksisterende ved at være lavet i aluminium, der både er billigere end de nuværende og samtidig lader hurtigere op.

Der er dog stadig enkelte problemer, der afholder batteriet fra at kunne gå direkte ud på markedet.

Indtil videre kan det kun holde halvdelen af den mængde strøm, de nuværende konventionelle lithium-ion batterier kan, men det håber udviklerne, de kan få ændret på i den nærmeste fremtid.

- Hvis vi kan ændre i katode-materialet vil vi kunne forøge energimængden i batteriet. Vi er stadig i den tidlige fase, men det ser lovende ud, siger Hongjie Dai, der er kemiprofessor på Stanford.  

 

 

 

 

Dagens Gossip