Genrejst storklub jagter milliarder i oprykningsfinale

admin

424 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Sheffield Wednesday har været henvist til skyggen af engelsk fodbold i 16 år, men lørdag eftermiddag kan den gamle storklub endelig genvinde sin plads blandt de bedste.

Selv om Wednesday blot opnåede en sjetteplads i The Championship - Englands næstbedste række - er det lykkedes klubben af kvalificere sig til oprykningsfinalen på Wembley mod Hull City.

- Jeg voksede op med at se FA Cup-finalen i sorthvid-tv. Jeg har aldrig troet, at jeg en dag selv skulle gå ind på Wembley, men nu har vi opnået det, siger Sheffield Wednesdays portugisiske manager, Carlos Carvalhal, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

50-årige Carvalhal er Wednesdays 11. træner på 15 år, hvilket i sig selv giver et billede af det morads, klubben har været i siden nedrykningen fra Premier League i 2000.

To gange har "The Owls" været nede at vende i den tredjebedste række, men står altså nu på tærskelen til en retur til det fineste selskab.

Det eneste, der mangler, er en sejr i oprykningsfinalen, hvor der ud over æren også er en formue på højkant.

Ifølge engelske medier vil Sheffield Wednesday indkassere mindst 170 millioner britiske pund ved at avancere til den bedste række. Det svarer til 1,6 milliarder kroner.

- Dette handler om mere end penge. Vi skriver historie, påpeger Carlos Carvalhal.

Sheffield Wednesday er en af engelsk fodbolds gamle storklubber med fire engelske mestertitler i pokalskabet.

Storhedstiden ligger dog næsten 100 år tilbage, og der har været stille om klubben siden den lille opblomstring i 1990'erne, hvor italienerne Benito Carbone og Paolo Di Canio var med til at underholde publikum på Hillsborough.

Lørdagens modstander, Hull, sluttede på fjerdepladsen i The Championship og scorede ni point mere end Wednesday i løbet af sæsonen.

- Hull går ind til kampen som favorit, men vi ved, hvad vi er i stand til, siger Sheffield Wednesdays midtbanespiller Barry Bannan.

- For denne klub er der kun én vej, og det er opad. Forhåbentlig kan vi starte med at rykke op i Premier League, lyder det fra Bannan.

Kampen fløjtes i gang klokken 18 lørdag aften.

/ritzau/