Georg Jensen får millionbøde for kunstigt høje priser

Designhuset Georg Jensen har betalt en bøde på en million kroner for at have holdt deres priser kunstigt høje med ulovlige metoder.

Georg Jensen kom under heftig beskydning, da TV2-programmet Operation X i november satte fokus på flere store danske virksomheders brug af kunstigt høje priser. Programmet afslørede, at Georg Jensens sælgere i flere tilfælde krævede af forhandlerne, at de brugte firmaets vejledende priser som mindste priser, hvilket holder priserne kunstigt høje.

Efter udsendelsen meldte Georg Jensen sig selv til konkurrencemyndighederne, som nu har afsagt sin dom og udstedt millionbøden.

- Ved at samarbejde om sagen har Georg Jensen sparet sig selv og myndighederne for en ressourcekrævende proces. Det sætter jeg pris på, men det ændrer ikke ved, at Georg Jensen ulovligt har krævet, at de vejledende priser skulle være mindstepriser, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing i en pressemeddelelse.

Bødens størrelse er fastsat i forhold til perioden, som ulovlighederne er foregået i, og virksomhedens omsætning.

- Aftaler om bindende videresalgspriser er desværre nok et udbredt fænomen i Danmark. Vi gør, hvad vi kan med de instrumenter og ressourcer, vi har til rådighed. Men aftalerne er meget svære at bevise. Typisk ligger der slet intet på skrift, lyder det fra Agnete Gersing.

Også Bestseller og Hummel blev kritiseret for ulovligt høje priser i Operation X. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip