Gerningsmænd fra Istanbul lufthavn kom fra Centralasien

De tre gerningsmænd bag tirsdagens angreb på Atatürk Lufthavn i Istanbul, Tyrkiet, kommer fra Rusland, Usbekistan og Kirgistan. Det oplyser en unavngiven tyrkisk regeringskilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kilden nægtede at oplyse navnene på gerningsmændene.

Processen med at identificere de tre selvmordsbombere har været besværlig, fordi der er meget få rester af dem. Det siger en anden unavngiven kilde, der også arbejder med efterforskningen.

- Et medicinsk hold arbejder døgnet rundt for at afslutte processen med at identificere dem, siger kilden ifølge Reuters.

Ifølge den tyrkiske indenrigsminister, Efkan Ala, tyder den indledende efterforskning på, at Islamisk Stat stod bag angrebet, oplyser Reuters.

Samtidig kunne ministeren oplyse, at antallet af døde efter angrebet torsdag er steget til 43. Der er 19 udlændinge blandt de dræbte.

Blandt ofrene for angrebet i lufthavnen er flere saudiarabere, en kineser, en tuneser og en ukrainer, oplyser Reuters.

Den seneste opgørelse over antallet af sårede lå på 239.

Den tyrkiske avis Hurriyet skriver, at den ene af angriberne er en tjetjener, der kom til Istanbul fra Raqqa i Syrien.

En anden tyrkisk avis Yeni Safak skriver, at hjernen bag angrebet er en tjetjener, der står på FNs liste over sanktionerede ledere fra Islamisk Stat.

Derudover skal manden ifølge avisen være ansvarlig for træningen af russisk-talende krigere for Islamisk Stat og eftersøgt af de russiske myndigheder.

Torsdag udførte specialstyrker fra det tyrkiske politi en række anholdelser i sagen. Efter 16 aktioner i Istanbul og Izmir blev 13 anholdt. Blandt de anholdte er også tre personer, der ikke har tyrkisk statsborgerskab, skriver Reuters.

Personerne er under mistanke for at stå for finansiering, rekruttering og logistisk støtte til Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip