Gerningsmænd overfaldt sønderjysk hjemmehjælper

En hjemmehjælper fra Sønderborg Kommune blev søndag eftermiddag overfaldet i forbindelse med sit arbejde, da hun var på besøg hos en af kommunens ældre borgere.

Overfaldet skete kort før klokken 17 i en ældrebolig i Ulkebøl i den nordlige del af Sønderborg, da hjemmehjælperen ankom til ældreboligen.

- Indenfor ser hun to personer på vej ud af soveværelset. Det er en østeuropæisk udseende mand og en kvinde i alderen 20-25 år, fortæller efterforskningsleder Svend Erik Lassen fra lokalpolitiet i Sønderborg.

Manden tog derefter fat i hjemmehjælperen, som blev væltet omkuld, inden de to gerningsmænd forsvandt fra stedet med et smykkeskrin.

- Hvis man vurderer, at de har anvendt vold for at sikre sig et udbytte, så vil der være tale om røveri. Det er i hvert fald et røverilignende forhold, fortæller Svend Erik Lassen.

Gerningsmændene forsvandt fra stedet i en bil med gule nummerplader. Der er formentlig tale om en udenlandsk indregistreret Audi af ældre dato.

Hos Sønderborg Kommune indskærper man nu over for de ældre, at de skal huske at låse døren, når de ikke venter gæster.

Kommunen oplyser i en pressemeddelelse, at gerningsmændene fra søndagens episode gik ind i hjemmet ad en ulåst dør.

- Man skal låse sin dør og ikke lukke ukendte ind. Og man er altid velkommen til at spørge om id-kort, når der kommer kommunale medarbejdere fra hjemmeplejen, som borgeren ikke har set før, siger Bente Larsen, der er senior- og sundhedschef i kommunen.

Lokalpolitiet i Sønderborg eftersøger nu de to gerningsmænd.

/ritzau/

 

Dagens Gossip