Gerningsmand skød i alt 40 gange ved terrorangreb

Gerningsmanden ved weekendens angreb i København affyrede i alt 40 skud ved henholdsvis Krudttønden, synagogen på Krystalgade og mod politiet på Svanevej.

Alene ved kulturcaféen Krudttønden på Østerbro affyrede han 28 skud med et såkaldt M95-gevær.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse tirsdag aften.

De tekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden ved synagogen natten til søndag har afgivet to skud med en kaliber 7,65 millimeter pistol og syv skud med en 9 millimeter pistol.

Begge våben er identiske med de to pistoler, han blev fundet i besiddelse af efter at have skudt mod politiet på Svanevej senere på natten til søndag.

Derudover kan politiet nu for første gang bekræfte den mistænkte gerningsmands identitet, altså at den formodede gerningsmand er den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Ifølge politiet affyrede den 22-årige 11 skud ved synagogen og tre skud på Svanevej, før han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Jørgen Skov, ledende politiinspektør i Københavns Politi siger, at man med de nye oplysninger er kommet et vigtigt skridt videre i efterforskningen.

- Vi forstyrrer fortsat mange med afhøringer, genafhøringer, indsamling af videomateriale og meget mere, og vi er meget glade for den store tålmodighed, velvilje og forståelse vi oplever hos alle, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip