Gerrans vinder Down Under for tredje gang

Et sekund. Så stor - eller så lille - var forskellen på triumf og skuffelse efter seks etaper og mere end 800 kilometer i sadlen i cykelløbet Tour Down Under.

Det ene sekund var den margin, som australieren Simon Gerrans vandt med foran landsmanden Cadel Evans, der dermed fortsat må kigge langt efter en samlet sejr i hjemlandets store etapeløb.

Til gengæld kan 33-årige Gerrans fra Orica-Greenedge nu prale af at være den første rytter, der har vundet løbet tre gange efter de tidligere triumfer i 2006 og 2012.

- Vi sørgede for at holde os helt oppe foran og holdt os ude af problemer, siger Simon Gerrans ifølge nyhedsbureauet AFP efter sjette og sidste etape, der blev afsluttet tidligt søndag morgen dansk tid.

Den fik den ventede sprintafgørelse efter 85,5 kilometer i og omkring Adelaide, og det var heller ikke nogen overraskelse, at det var tyskeren André Greipel, der kom først over målstregen.

Det var Greipels anden etapesejr i løbet, men hyldesten tilfaldt i første række Gerrans efter den tætte afgørelse, der meget passende faldt på den australske nationaldag, Australia Day.

- Det er en stor ære at vinde Tour Down Under, og når det så oven i købet sker på Australia Day, og jeg kører for et australsk hold, så bliver det vel ikke meget bedre, siger Simon Gerrans.

Bedste danske rytter i den samlede stilling blev Tinkoff-Saxos Christopher Juul-Jensen, der på 29.-pladsen sluttede 5.35 minutter efter vinderen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip