Gerrard skyder Liverpool til sejr mod Schmeichel og co.

02/12/2014

Den trængte storklub Liverpool er med små skridt ved at spille sig tilbage i den rigtige ende af Premier League.

Med nød og næppe sikrede holdet sig den anden sejr på fire dage med udesejren på 3-1 over Leicester med Kasper Schmeichel på mål.

Liverpool leverede langt fra prangende, og agterlanternen Leicester kunne have fået point ud af kampen, men favoritten vendte 0-1 til tre point med Steven Gerrard som arkitekten efter pausen.

Offensivt skabte Liverpool ikke mange chancer før pausen, og defensivt var holdet til tider usikkert.

Den udskældte belgiske målmand Simon Mignolet fik i bogstaveligste forstand en hovedrolle, da Leicester kom foran midt i første halvleg.

Mignolet havde i første omgang afværget en stor chance, da Leonardo Ulloa sparkede riposten på stolpen, hvorefter bolden ramte Mignolet i nakken og gik i mål.

Kort forinden havde Mignolet været tæt på at koste et mål, da han afleverede bolden ud til hjemmeholdets Esteban Cambiasso, som dog skød forbi det tomme mål.

Men Liverpool kom tilbage. Fem minutter efter Leicesters scoring bragte Adam Lallana balance med en firsttimer i straffesparksfeltet.

Favoritten lagde sløvt ud efter pausen, men efter otte minutter fik Gerrard serveret bolden omkring straffesparkspletten og svigtede ikke.

10 minutter senere fik Liverpool hjælp til at holde føringen, da Leicesters anfører Wes Morgan begik en fejl, trak en nødbremse og fik rødt kort. Han overleverede anførerbindet til Kasper Schmeichel.

Den danske landsholdsmålmand så ikke for godt ud, da han syv minutter før tid ikke kunne holde et indlæg fra Gerrard. Raheem Sterling opfangede bolden og satte Jordan Henderson op til 3-1-scoring.

Liverpool rykker dermed op på ottendepladsen, mens Leicester ligger alene på sidstepladsen.

Manchester United beholder fjerdepladsen efter den fjerde ligasejr i træk; 2-1 hjemme over Stoke.

Uden Wayne Rooney, der var skadet, kom United foran på Marouane Fellainis hovedstød midt i første halvleg, men fem minutter inden udløbet på denne udlignede Steven Nzonzi med et spark fra straffesparksfeltets bue.

Et kvarter efter pausen sørgede Juan Mata for sejrsmålet.