GGGI-sagen: Direktør Charlotte Slente stopper i Udenrigsministeriet

Direktør i udviklingspolitik i Udenrigsministeriet, Charlotte Slente, fratræder sin stilling. Ifølge Ritzaus oplysninger er det Charlotte Slentes egen beslutning at stoppe som direktør. Charlotte Slente skal i stedet varetage opgaver i økonomisk diplomati.

Nyheden om Charlotte Slentes afgang fra direktørposten har ifølge Ritzaus oplysninger intet med et lukket samråd i Folketinget fredag, som udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) var i om GGGI.

Skandalen omkring GGGI betød, at Christian Friis Bach måtte trække sig som udviklingsminister.

Det var ifølge Ekstra Bladet, Charlotte Slente, der ringede til Friis Bach under hans rejse i Mellemøsten og meddelte ham, at han havde ført Folketinget bag lyset.

Derefter rejste han hjem og trak sig som minister dagen efter.

Charlotte Slente blev direktør for udviklingspolitik i år, fra 2011 til 2013 var hun chef for global udvikling og samarbejde. Hun har desuden været chef for Udenrigsministeriets Borgerservice fra 2009 og frem til august 2011.

Fra 2007 til 2009 var Charlotte Slente Danmarks ambassadør i La Paz i Bolivia.

Udenrigsministeren meddelte tirsdag, at GGGI-sagen vil føre til tjenstlige forhør af tre embedsmænd i Udenrigsministeriet.

De tre embedsmænd har et medansvar for, at Christian Friis Bach (R) fik forkerte informationer i GGGI-sagen og dermed også misinformerede Folketinget.

På samrådet fredag med Holger K. Nielsen kom det ifølge Liberal Alliances udenrigsordfører Mette Bock frem, at afhøringerne de tre embedsmænd kan tage helt op mod et år.

Dermed vil GGGI-sagen ligge som en tung skygge over Udenrigsministeriet i alt for lang tid, og det hører ingen steder hjemme, mener Mette Bock.

Hun er ikke tilfreds med de svar, udenrigsminister Holger K. Nielsen gav i samrådet:

- Det er klart utilfredsstillende, at vi ikke kan få at vide, hvorfor embedsmændene har begået gravende fejl, senest at de har tilbageholdt oplysninger om GGGI’s rejseregler indtil dagen efter kommunalvalget, siger Mette Bock.

- Så længe vi ikke får et klart svar på dette, er det svært at have tillid til de oplysninger og de svar, vi får fra Udenrigsministeriet, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip