Ghana sender bonus på 16 millioner kroner med fly

Den ghanesiske regering har sendt tre millioner dollar (16,4 millioner kroner) i kontanter til Brasilien for at betale den ghanesiske VM-trup. Pengene blev sendt med et fly.

Den noget utraditionelle måde at betale spillerne penge på skyldes, at det ghanesiske hold ikke har modtaget bonusbetaling fra landets fodboldforbund for at deltage ved VM-slutrunden.

Ghanas spillertrup havde derfor truet med at boykotte Ghanas tredje og afgørende VM-kamp mod Portugal torsdag aften, hvis spillerne ikke modtager pengene inden da.

- Spillerne har insisteret på at få pengene fysisk i hænderne.

- Spillerne er ikke blevet betalt for at deltage ved VM endnu. Årsagen er, at vi ikke havde bestemt, hvilken måde udbetalingen skulle ske på, siger Ghanas sportsminister, Joseph Yamin, i en pressemeddelelse.

Allerede tirsdag stod det klart, at Joseph Yamin ville tage affære. Han chartrede derfor et fly og sendte Ghanas VM-bonus i kolde kontanter til Brasilien.

- Regeringen forhåndsfinansierer holdets deltagelsesbonus, som vil blive dækket, når Fifas præmiepenge for deltagelsen bliver udbetalt efter turneringen, lyder det fra Joseph Yamin.

Ghana har spillet to kampe ved VM. Ghaneserne tabte 1-2 til USA og spillede uafgjort 2-2 mod Tyskland.

Med en sejr over Portugal har Ghana stadig en mulighed for at gå videre til 1/8-finalerne, men Ghana er afhængig af resultatet mellem Tyskland og USA. En tysk sejr vil være det bedste resultat set med ghanesiske briller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip