Ghana trygler Fifa igen: Vi tør ikke spille i Kairo

Det ghanesiske fodboldforbund (GFA) er så bange for landsholdets sikkerhed, at man endnu en gang beder det internationale fodboldforbund (Fifa) om at flytte næste måneds VM-playoff-kamp mod Egypten væk fra Kairo.

Præsidenten for GFA, Kwesi Nyantaki, mener, at den vigtige kamp skal spilles på en neutral bane.

- Det er min overbevisning, at kampen skal flyttes væk fra Kairo på grund af de sikkerhedsproblemer, der er hver dag i Kairo.

- Vi kan ikke sætte vores spillere, officials og fans' liv på spil ved at sende dem til Kairo. Man kan ikke erstatte et liv med noget som helst.

- Det bedste ville være, hvis Fifa ville vælge et andet sted at spille kampen end i Egypten, siger præsidenten, der allerede for to uger siden kom med den første opfordring til Fifa.

De egyptiske myndigheder har frem til på mandag til at forelægge Fifa en skriftlig garanti for, at sikkerheden vil være i orden til returkampen den 19. november mellem de to afrikanske nationer.

Ghana vandt i sidste uge det første playoff-opgør med 6-1 hjemme i Kumasi, så det egyptiske landshold har brug for al den opbakning, der kan mønstres, når returkampen skal spilles.

Den samlede vinder af de to playoff-kampe er sikret en plads ved næste års VM i fodbold i Brasilien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip