Gider din mand ikke have sex? Det her skal du gøre

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Det er ikke kun kvinder, der kan miste lysten til sex. Det samme kan også ske for mænd, og det kan for mange kvinder være en noget uvant situation, for mænd har jo altid lyst til sex. Kvinde kan blive usikker, og frygte han har en affære, eller han bare generelt har mistet lysten til lige netop hende. Men ro på det er altså ikke unormalt, at mænd også kan miste lysten i større eller mindre grad. Prevention.com giver her nogle gode råd til, hvordan du giver dit sexliv kunstigt åndedræt.

Virker det akavet? Prøv alligevel at forføre din mand med disse gode tips

Tjek medicinskabet

Der er forskellig slags medicin, der får din mands lyst til sex til at falde. For eksempel er det velkendt, at lykkepiller har en negativ effekt på sexlysten, det samme kan betablokkere have, de bruges især mod forhøjet blodtryk. Men også medicin mod angst har en indflydelse på potensen, og ikke til det gode. Tjek derfor medicinskabet og se eventuelt om medicinen kan udskiftes med noget lignende, men uden bivirkningen, der betyder at sexlysten forsvinder.

Tag initiativ

Drop det med at vente på at han tager initiativ. Tag det selv. Du kan opfordre til sex, når han mindst venter det, og giv gerne masser af komplimenter. Hvis du får din mand til at føle sig sexet og begæret, så vil han også hurtigt komme i ’stødet’.

Hjælp med at håndtere mandens stress
Stress kan være en virkelig ’killer’ i mange dobbeltsenge. Stress i arbejdslivet er som bekendt ikke unormalt, og det kan få din mand til at miste al lyst. Det allerbedste er, at I som par håndterer stressen sammen. Det er tit kvinden, der skal opfordre manden til at få professionel hjælp, hvis stressen først har indfundet sig, og det er på lang sigt også gavnligt for sexlivet, hvis I er sammen om at håndtere den umiddelbare situation.

Det savner danske mænd i sengen. Læs her hvad det er 

Foreslå en gå-tur
Der er ikke noget, der er bedre for helbredet end motion, og det gælder også lysten til sex. En lang gåtur efter middagsmaden eller regelmæssig motion har en gavnlig virkning.

Tal sammen
Lad være med at feje jeres dårlige sexliv ind under gulvtæppet. Det bliver det nærmest kun værre af. Tal sammen, men lad være med at gøre det på en konfronterende måde. Lad være med at anklage din mand, men spørg ham ærligt om hvad han mener, I kan gøre for at få mere sex igen, og understreg at du savner intimiteten, samværet og ham!

Tænk over hvad I spiser
En stor middag med masser af vin lyder måske dejligt, men hvis I spiser for mange tunge middage, så går det udover sexlivet. I bliver trætte og uoplagte. Spis i stedet lette måltider, der er fulde af næring og skru ned for alkoholen. Forsøg også at undgå at ende på sofaen foran fjernsynet. Lav i stedet noget andet. Gå i biografen, til koncert eller se nogle venner. Det er kun fantasien der sætter grænser.
 

 

Dagens Gossip