Gidsel advarede gidseltager: Det er dumt det her

Skrevet af admin

09/01/2014

Dagens topnyheder

Gidseltageren fra Politigårdens Fængsel blev advaret mod at gennemføre sin plan.

Det forklarer den 22-årige NC, der som indsat i det topsikrede fængsel blev taget som gidsel af sin medfange AHL i april sidste år.

- Jeg kan ikke huske hvornår, men på et tidspunkt siger jeg til ham, at "det er dumt det her", siger NC torsdag formiddag, hvor Københavns Byret har genoptaget afhøringen af ham.

Ellers husker NC dårligt, hvad der blev sagt under den timelange gidseltagning. Blandt andet fordi han havde taget sløvende medicin på dagen.

- Og så er det lang tid siden, og noget jeg ikke vil huske, forklarer han.

Gidseldramaet udspillede sig 15. april sidste år under en gårdtur på taget af Politigården i København.

Sagens helt store spørgsmål er, om det hele var planlagt eller ej.

NC forklarede onsdag, at han følte sig truet til at skrive under på en seddel, hvorpå der stod: "Jeg er frivillig i det her".

Den tiltalte hævder derimod, at medfangen gik med på aktionen, der skulle få flere kritisable forhold i det topsikrede fængsel ud til pressen.

AHL var samtidig frustreret over, at han ikke kunne komme i et exit-program for bandemedlemmer. Han har angiveligt relationer til Bandidos.

Trods gidslets advarsel gennemførte AHL sin plan.

- Han sagde, at han ville høres, forklarer NC.

I flere timer krævede AHL at få sin forsvarsadvokat, Finn Walther Petersen, samt en journalist bragt op til den lille sikrede gård, hvor han holdt gidslet i skak med et våben, som var lavet af to sammensmeltede tandbørster, der var slebet spidse.

Men advokaten fik først adgang efter adskillige timer, hvorefter dramaet hurtigt fik en ende.

- Er det dit indtryk, at gidseltagningen var stoppet tidligere, hvis jeg var kommet derop noget hurtigere, spørger forsvarsadvokat Finn Walther Petersen.

- Ja, svarer NC.

Senioranklager Maria Cingari kræver den hjemmerøveridømte AHL idømt forvaring.

Torsdag skal også to af politiets gidselforhandlere afgive forklaring.

/ritzau/