Gidsel på en ny video fra Islamisk Stat nævner Danmark

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har offentliggjort en ny video med det britiske gidsel John Cantlie, som i en næsten seks minutter lang optagelse taler om, hvordan Vesten har undervurderet Islamisk Stats styrke og kampevner.

Det oplyser organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet.

På videoen nævner John Cantlie også Danmark som ét af flere lande, der forsøger at bekæmpe Islamisk Stat.

- Alle ser ud til at involvere sig. Danmark og Frankrig har sendt fly. Storbritannien bevæbner kurderne, og Iran sender soldater, lyder det blandt andet fra John Cantlie.

På videoen er John Cantlie iført en orange dragt og sidder bag et lille skrivebord.

Han siger, at de vestlige regeringer med hovedet under armen er på vej i en ny krig, uden at de tilsyneladende har lært noget at de tidligere krige i Afghanistan og Irak.

Han hævder på videoen, at de vestlige efterretningstjenester vurderer, at det kræver 15.000 soldater at slå IS ned.

- Den nuværende vurdering af, at det kræver 15.000 soldater at bekæmpe Islamisk Stat, er latterlig lav. Staten (Islamisk Stat, red.) har langt flere muhajedinere (hellige krigere, red.) end det, og det er ikke bare en flok udisciplinerede mænd udstyret med nogle få Kalashnikovs, siger John Cantlie.

Den tidligere freelancejournalist slutter videoen af med udtalelsen:

- Følg med igen i næste afsnit.

I den første video, som Islamisk Stat offentliggjorde med John Cantlie torsdag, antydede han på den godt tre minutter lange optagelse, at den ville være den første i en række "programmer", der vil viderebringe fakta om Islamisk Stat.

Her understregede John Cantlie samtidig, at han føler sig opgivet af sin regering.

Islamisk Stat har indtil videre offentliggjort tre videoer, hvor henholdsvis to amerikanske journalister og en britisk hjælpearbejder får skåret halsen over.

/ritzau/