Gidseldrama lige nu: To meldes dræbt i jagt på Hebdo-mistænkte

Skrevet af admin

09/01/2015

Dagens topnyheder

To mennesker er ifølge Le Parisien blevet dræbt i byen Dammartin-en-Goele ved en gidseltagning, der formentlig har udviklet sig i jagten på to hovedmistænkte på angrebet mod den satiriske ugeavis Charlie Hebdo.

De to hovedmistænkte har angiveligt taget mindst ét gidsel i forbindelse med den omfattende menneskejagt nordøst for den franske hovedstad, Paris.

Meldingen kommer kort efter rapporter om skud i forbindelse med en biljagt ligeledes nordøst for Paris, skriver AFP. Biljagten har angiveligt fundet sted på motorvejen National 2.

Politikilder siger til AFP og Reuters, at gidseltagningen sker i den franske by Dammartin-en-Goele, der ligger omkring 43 kilometer nordøst for Paris.

Ifølge Reuters siger en politikilde, at de mistænkte brødre for Charlie Hebdo-massakren er blevet identificeret på stedet for gidselstagningen. Umiddelbart er der tale om flere gidsler, men det er ifølge AFP ikke bekræftet.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, er hastet ud fra et krisemøde i den franske regering om sagen. Han bekræfter, at der er en politiaktion i gang i en by 40 kilometer fra Paris.

88.000 franske politibetjente og militærfolk i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi, der er mistænkt for at stå bag onsdagens angreb mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo

Ifølge Sky News skal de to formodede gerningsmænd have stjålet en bil og er nu på farten igen.

Oplysningerne er ikke bekræftet.

Franske specialstyrker har i løbet af natten til fredag jagtet de to mistænkte fra Charlie Hebdo-massakren i et skovområde nord for Paris.

/ritzau/AFP