Gidseltagere: Vi slår til igen

Gidseltagerne i Algeriet vil fremover udføre flere operationer som angrebet mod gasanlægget i In Aménas i den østlige del af landet.

Den advarsel kom fredag fra den islamistiske gruppe, der hævder at stå bag angrebet, i en udtalelse til det mauretanske nyhedsbureau Ani.

I samme omgang advarer gruppen, der har forbindelse til al-Qaeda, sine algeriske landsmænd mod at opholde sig i nærheden af vestlige selskabers installationer.

- Vi vil slå til, når det mindst ventes, siger en talsmand for gruppen, der kalder sig Mulathameen.

Gruppen ledes af den militante Mokhtar Belmokhtar, som har stået bag stribevis af gidseltagninger over de seneste 10 år og leder et stort og velorganiseret smuglernetværk i det sydlige Algeriet, Mali, og andre lande i Sahara.

Det var ikke umiddelbart muligt at fastslå, om udtalelsen reelt kommer fra Belmokhtars gruppe, men nyhedsbureauet Ani har gode kontakter til den.

Det gasanlæg, der onsdag morgen kom under angreb fra de militante islamister, er drevet af norske Statoil, britiske BP og det algeriske selskab Sonatrach.

Ifølge gidseltagerne er deres igangværende aktion et gengældelsesangreb for Frankrigs militæroffensiv i nabolandet Mali.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip