Giftige dampe tog livet af to mænd på fiskekutter

To mænd døde sent mandag aften i en arbejdsulykke på en fiskekutter i Strandby Havn i Nordjylland.

En tredje mand er indlagt og var i første omgang i livsfare.

Nu tilbydes de efterladte krisehjælp, oplyser Fiskeriets Arbejdsmiljøråd til TV2.

Tirsdag kunne lokalpolitiet i Frederikshavn berette, at tilstanden for den tredje mand, der er 24 år, er stabil. I første omgang var han i livsfare.

De to omkomne er begge fra lokalområdet. Der er tale om fiskefartøjets 58-årige skipper og en 21-årig nevø.

- De er tilsyneladende omkommet som følge af svovlbrinteforgiftning, har vagtchef ved Nordjyllands Politi, Carsten Kjær, sagt til Ritzau.

Det var en chauffør, som mandag aften kom for at afhente fangsten fra fiskerifartøjet, der opdagede de to mænd ligge livløse blandt fangsten af brisling i skibets lastrum.

Fiskefartøjets tredje besætningsmedlem, en 24-årig pumpemand, hoppede derefter ned i lastrummet for at redde sin kolleger. Men han mistede omgående bevidstheden på grund af de farlige dampe.

Derefter slog chaufføren alarm. Der blev sendt ambulancer, redningshelikopter og politi til havnen, der ligger nord for Frederikshavn.

Om ulykken siger Lars Jensen fra lokalpolitiet i Frederikshavn tirsdag til TV2, at Arbejdstilsynet har foretaget undersøgelse af sagen.

- Det er meget sandsynligt, at de to mænd mistede bevidstheden ved at indånde dampene. Efterfølgende lå de med hovedet nedad i et bassin af væske, og det er ikke usandsynligt, at de er døde af drukning, siger han.

Mændene blev hevet op fra lastrummet af redningsfolk. To af dem trak ikke vejret og blev erklæret døde klokken 23.15. Den tredje person blev med ambulance kørt til sygehuset i Aalborg, oplyste politiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip