Giganthæler idømt halvandet års fængsel og udvisning

Den 41-årige Salah Abdul-Hussain har været led i en velorganiseret kriminel organisation.

Det slår Retten på Frederiksberg fast torsdag, hvor han er idømt halvandet års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med forbud mod indrejse i 12 år.

Abdul-Hussain var tiltalt for 75 forhold, men er blevet frifundet i otte af dem. Herunder et forhold, der drejer sig om over 400 kilo elektronik, der blev sendt til Irak og ifølge anklageskriftet bestod af hælervarer.

- Vi finder det ikke bevist, at der skulle være tale om 400 kilo hælervarer, der er sendt ud af landet. Derfor bliver han frifundet i dette forhold, lød det fra dommer Lise Krüger Andersen.

- Ved strafudmålingen har vi lagt vægt på hæleriets betydelige omfang og den professionelle karakter, sagde hun.

De enorme mængder tyvekoster bestod af mobiltelefoner, computere, iPads og dyre jakker. De blev efterfølgende blevet sendt videre til Irak via firmaet Iraq Posting og har udgjort mere end et ton elektronik.

En forsendelse skulle have indeholdt 11 kameraer, 43 laptops, en stribe mobiltelefoner og andre ting, der tilsammen vejede 123 kilo, mens en anden pakke, der officielt indeholdt tøj, gemte på 36 kilo mobiltelefoner, kameraer og computere.

Anklager Mads Schønning Frandsen er umiddelbart tilfreds med dommen, selv om han krævede en fængselsstraf på to og et halvt år til den 41-årige.

- Det er en rimelig dom, eftersom han bliver frikendt for nogle af forholdene. Det vigtigste er, at dommen slår fast, at man skal være passende mistænksom, når man laver den slags handler, siger han.

Under sin procedure argumenterede han for, at Abdul-Hussain var i "hamrende ond tro", da han købte de mange varer, som både er blevet sendt til Irak og var i den dømtes hjem, da det blev ransaget tilbage i marts.

Efter en kort samtale med sin klient oplyste forsvarer Henrik Dupont Jørgensen, at den 41-årige tager betænkningstid med hensyn til, om dommen skal ankes.

Han understregede samtidig, at hvis anklageren vælger at anke, vil Abdul-Hussain anke med påstand om frifindelse.

Andre involverede i sagen kommer for retten senere. Her forventes det, at anklageskriftet når op på mere end 200 forhold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip