Gigantisk dinosaurus vejede det samme som 60 mindre biler

For 77 millioner år siden levede der på Jorden et dyr så stort, at det er svært at begribe.

De jordiske rester af en hidtil ukendt dinosaurus-art er dukket op i Argentina, og forskere siger, at der er tale om et af de største dyr, der nogensinde har gået på Jorden.

Dyret, der har fået navnet Dreadnoughtus schrani, vejede omtrent 60 ton. Det svarer til et passagerfly eller 60 mindre biler. Fra hale til næse målte den 26 meter.

Og så var den endda - ifølge forskerne bag fundet - ikke fuldt udvokset, da den døde.

- Med en krop på størrelse med et hus, vægten af en flok elefanter og med en ni meter lang hale ville Dreadnoughtusen ikke have frygtet noget, siger en af forskerne bag fundet, Kenneth Lacovara, fra Drexel University i Philadelphia.

Det var forskere fra Drexel, der sammen med kolleger fra Argentina har udgravet knoglerne fra den historiske kæmpe.

Ved udgravningerne i Argentina har Lacovara og hans kolleger fundet omkring 70 procent af knoglerne fra den store planteæder.

- Det er med afstand det bedst bevarede eksemplar, vi har af nogen af de mest enorme skabninger, der har gået på Jorden, siger Lacovara, der var med til at finde skelettet i det sydlige Patagonien allerede i 2005.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip