Gigantisk EU-projekt kickstartet i Vilsund

 

Væksthus Nordjylland har i samarbejde med Thy Erhvervsråd netop taget hul på et helt nyt vækst- og udviklingsinitiativ, der skal sikre, at virksomheder i yderområderne af Nordjylland får bedre betingelser for at øge konkurrenceevnen. Målgruppen er virksomheder inden for byggeri, turisme og fødevarer, men alle virksomheder med lyst og evne til at vækste er velkomne. Initiativet hedder Yderlig Vækst, og budgettet er samlet set 100 millioner kroner.

 

Yderlig Vækst er tænkt som et særligt vækst- og udviklingsinitiativ for virksomheder inden for byggeri, turisme og fødevarer, og der er 50 millioner kroner i puljen fra EU, mens virksomhederne selv medfinansierer 50 millioner kroner. Det bringer det samlede budget op på 100 millioner kroner.

 

Thisted Kommunes Beskæftigelses-, social – og sundhedsforvaltning var blandt tilhørerne i Vilsund, og her fortalte udviklingskonsulent Line Hyldgaard, hvorfor kommunen støtter aktivt op omkring Yderlig Vækst: 

 

- Programmet supplerer rigtig fint vores øvrige aktiviteter, og en af målsætningerne i kommunen er blandt andet, at vi får tiltrukket endnu flere højtuddannede til området. I det hele taget er erhvervsudviklingen et kæmpe politisk indsatsområde i Thisted Kommune, og derfor tror vi meget på Yderlig Vækst som en del af en stor palette af tilbud til erhvervslivet. 

 

Yderlig Vækst løber frem til september 2014, og udviklingskronerne kan anvendes til alt lige fra rådgivning og kompetenceløft af ledere til netværksaktiviteter og ansættelsen af en højtuddannet.

 

Billedtekst: Her ses Line Renée Thellufsen, vækstkonsulent og projektleder på Yderlig Vækst i Væksthus Nordjylland.

 

Dagens Gossip