Giggs: United vil altid satse på egne talenter

Ryan Giggs afviser, at sommerens købefest på Old Trafford markerer afslutningen på Manchester Uniteds satsning på klubbens egne unge spillere.

Med forstærkninger som Radamel Falcao, Angel Di Maria, Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo og Daley Blind i sommerens transfervindue er der snart ikke plads til Uniteds unge spillere.

Men 40-årige Ryan Giggs, som i dag er assistenttræner i klubben, vil ikke høre tale om, at United er i gang med at droppe sin ungdomspolitik.

- Historien i denne klub har handlet om at spille underholdende fodbold og give unge spillere en chance. Det kommer ikke til at ændre sig, siger Giggs på en international fodboldkongres i Manchester.

På den sidste dag i sommerens transfervindue valgte United at sælge den 23-årige engelske landsholdsangriber Danny Welbeck til Arsenal. Welbeck havde spillet i United, siden han var otte år.

Det er en kontrast til den måde, Giggs skabte sig en karriere i United. Waliseren kom til United som 14-årig, og tre år senere fik han debut på førsteholdet og spillede siden over 1000 kampe klubben.

- Jeg ønsker, at unge spillere skal gøre som mig. Sådan har det altid været i Uniteds historie, og det ønsker vi ikke at miste, lyder det insisterende fra Giggs.

Giggs indrømmer, at det var skuffende at se Welbeck skifte til Arsenal, men han tror på, at manager Louis van Gaal vil videreføre den ungdomslinje, klubben er så kendt for.

- Danny er væk, og det er selvsagt skuffende, fordi man aldrig ønsker, at en egenudviklet spiller skal forsvinde.

- Men nu har vi en manager, Louis van Gaal, som gav Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Andrés Iniesta, Xavi og Thomas Müller en chance, da de var unge, påpeger Giggs.

Han hæfter sig også ved, at 20-årige Tyler Blackett har spillet samtlige kampe for United i begyndelsen af denne sæson.

- Spillere vil altid forlade klubben, men vi må sørge for, at nye unge spillere følger efter, fordi United-fansene forlanger det.

- Vi er stolte af vores ungdomssystem og føler, at det adskiller os fra mange af de øvrige klubber, fastslår Giggs.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip