Gik du til lægen med klamydia for 5 år siden?: Nu gemmer Marianne Jelved oplysningen i 230 år

Havde du klamydia for fem år siden, en hæmoride sidste år eller en stressmelding i efteråret, vil det fremover blive gemt i Rigsarkivets databaser. Med mindre, du takker nej i dag inden klokken 12 på dette link.

De sidste syv år har læger uvidende indtastet personlige oplysninger om alle danskere til den almenmedicinske database DAMD. Det skriver version2.

Det gælder oplysninger om dine kønssygdomme såvel som psykiske lidelser.

Problemet med databasen er, at lægerne kun havde lov til at indtaste information om fire specifikke sygdomme, men altså uvidende har registreret både stort og småt – ulovligt vel at mærke, hvilket Datatilsynet har slået fast.

Rigsarkivet har dog erklæret informationen for bevaringsværdig, og myndighederne skal derfor sikre en kopi af det ulovlige indhold, inden det slettes, mener forskerne ved arkivet. 

Nu gør Kulturministeriet med Kultur- og Kirkeminister Marianne Jelved (R) i spidsen, hvad det kan for at tilgodese Rigsarkivets holdning ved at foretage en lovændring, der skal sikre, at oplysningerne arkiveres i 230 år. 

PLO (Praktiserende Lægers Organisation) og Region Syddanmark er langt fra enige i, at Rigsarkivet bør kunne lave kopien, og har derfor meldt ud, at de vil slette alle oplysninger – hvis man selv beder om det i dag inden klokken 12. 

Ønsker du at slette dine oplysninger, kan du følge denne guide:

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip