Gilbert tager etapesejr - Contador øger samlet føring

Den belgiske klassikerspecialist Philippe Gilbert (BMC) vandt torsdag 18. etape i Giro d'Italia, som bød på 170 kilometer og en enkelt hård kategori 1-stigning.

Den klarede Gilbert sig fint over, og han kørte siden alene over målstregen og distancerede den næste rytter, Francesco Bongiorno (Bardiani), med 46 sekunder.

Det var Gilberts tredje etapesejr i Giro d'Italia i alt og den anden i år. Han vandt også 12. etape.

Gilbert havde jagtet et udbryderfeltet op ad stigningen, og da han nåede de forreste med knap 20 kilometer tilbage, kørte han også fra dem.

Han fik hurtigt skabt et hul på godt 20 sekunder inden de sidste 15 kilometer, som var en blanding af nedkørsel og flad vej. Her øgede han føringen i en ren magtdemonstration.

Længere tilbage udspilledes kampen om sekunder i det samlede klassement.

For to dage siden - på den seneste bjergetape - var Astana med til at sætte yderligere fart på feltet, da Alberto Contador fik en defekt. Torsdag gav Contador igen med lidt af den samme medicin.

Han beordrede sin løjtnant Roman Kreuziger til at give den fuld gas, da Contadors værste konkurrent i klassementet, Mikel Landa (Astana), som følge af en andens styrt havde mistet kontakt til feltet på den skrappe kategori 1-stigning.

Siden kørte Contador solo og han skabte en hul på halvandet minut ned til Landa. Contador fik senere følgeskab af canadieren Ryder Hesjedal (Garmin), der vandt Giroen i 2012.

Med godt 20 kilometer tilbage havde de oparbejdet et forspring på næsten to minutter til Landa, der nu havde selskab af den tidligere førsteudfordrer til Contador Fabio Aru samt flere holdkammerater fra Astana.

Astana-holdet spiste lidt af afstanden, men tabte alligevel tid. Contador og Hesjedal kom i mål seks minutter og fem sekunder efter Gilbert, mens der gik yderligere et minut og 13 sekunder, før Landa og Aru krydsede målstregen.

Dermed har Contador nu fem minutter og 15 sekunder ned til Landa på løbets samlede andenplads. Aru er yderligere 50 sekunder efter på tredjepladsen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip