Ginola trækker sig fra præsidentvalg mod Blatter

Den tidligere franske landsholdsspiller David Ginola kandiderer fortsat til præsidentvalget i det internationale fodboldforbund, Fifa, til trods for meldinger om det modsatte.

BBC og flere engelske medier skrev tidligere torsdag aften, at den 48-årige franskmand havde trukket sig, men det bliver afvist.

- Jeg giver ikke op. Er stadig med i ræset om at genstarte fodbolden. Giver ikke op, fortæller Ginola på Twitter.

Franskmanden meldte sig ind i præsidentkampen mod den siddende boss, Sepp Blatter, i midten af januar, men der har hele tiden været spekulationer om et marketings-stunt.

Spekulationerne skyldtes, at Ginola er blevet bakket op af det irske betting-selskab Paddy Power, som har betalt den tidligere fodboldstjerne 2,4 millioner kroner for at stille op.

Kandidaterne har haft frem til torsdag til at imødekomme Fifas opstillingskrav, der betyder, at fem forbund skal sige god for dem.

Forvirringen omkring franskmandens kandidatur opstod torsdag, da Team Ginola på skæringsdagen på sin hjemmeside meddelte, at man ville tilbagebetale alle donationer til kampagnen.

78-årige Sepp Blatter, der har siddet i toppen af Fifa siden 1998, udfordres også af Ginolas landsmand Jerome Champagne og Jordans prins Ali Bin Al Hussein.

Senest har også den tidligere stjernespiller Luis Figo fra Portugal og præsidenten for det hollandske fodboldforbund, Michael van Praag, annonceret deres kandidatur.

Præsidentvalget i Fifa finder sted den 29. maj i Zürich.

Ginola fik som aktiv sit gennembrud i Paris Saint-Germain, inden han i 1995 skiftede til engelsk fodbold og blev et stort navn på de britiske øer.

Især i Newcastle og Tottenham var Ginola en publikumsyndling. Han spillede også for Aston Villa og Everton.

I 1999 blev han kåret til årets spiller i England. Ginola fik 17 landskampe for Frankrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip